Spielberg neće režirati petog Indianu Jonesa, našao je novog redatelja

Nakon što će je objavljeno da će se snimati peti dio franšize „Indiana Jones“ te da će Harison Ford, iako ima 77 godina, ponoviti ulogu popularnog arheologa i avanturiste, magazin Variety saznaje da Steven Spielberg po prvi puta neće režirati film iz ove franšize. Iako se donedavno tvrdilo kako će Spielberg i ovog puta biti redatelj, on je odlučio suprotno, a informacije bliske produkciji tvrde kako će redatelj biti James Mangold, čiji je posljednji film „Izazivač: Le Mans ’66“ doživio veliki uspjeh.

Spielberg će biti producent filma, a u magazinu Variety tvrde kako je odluka da se režija povjeri mlađem redatelju bila u potpunosti njegova. Harrison Ford i dalje će biti Indiana Jones, on je nedavno izjavio kako snimanje petog dijela počinje za dva mjeseca. Međutim, nekoliko dana kasnije izjavio je kako nije siguran kada će snimanje početi s obzirom na to da se scenarij filma mijenjao.

Početak snimanja petog dijela filma iz franšize „Indiana Jones“ neprestano se odgađa. Naime, kompanija Walt Disney još je 2016. godine objavila kako će se snimati peti dio koji će u kina stići na ljeto 2019. godine. Zatim su odgodili premijeru za ljeto 2020. godine, a sada za ljeto 2021. godine. Posljednja odgoda uvjetovana je činjenicom da je scenarist David Koepp napustio projekt a na njegovo je mjesto došao Jonathan Kasdan, sin Lawrencea Kasdana koji je napisao scenarij za „Indiana Jones i otimači izgubljenog kovčega“ iz 1981. godine, prvi film iz „Indiana Jones“ franšize. S obzirom na najnoviju promjenu redatelja, moguće je da film neće stići u kina ni u ljeto slijedeće godine.

 

Komentiraj