SP veslanje: Martin i Radonić u četvrtfinalu, dvojci u represaž

Hrvatski veslači Damir Martin i Luka Radonić plasirali su se izravno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Aiguebeletteu u konkurenciji samaca, odnosno lakih samaca, dok će David Šain i Mario Vekić prolazak u četvrtfinale, a sestre Karla i Marcela Milošević plasman u polufinale dvojaca bez kormilara morati izboriti kroz repesaž.

Aktualni europski prvak u samcu Martin autoritativno je odradio svoju utrku u kvalifikacijama, poveo je od samoga starta i to vodstvo nije ispuštao do kraja, a ciljem je prošao u vremenu od 6:52.55 minuta. Uz njega je izravni plasman u četvrtfinale iz te skupine izborio još Finac Robert Ven (6:55.12), dok je treći Švicarac Markus Kessler (7:08.24), koji će morati u repesaž, za Martinom zaostao više 15 sekundi. Četvrtfinale samaca na rasporedu je u srijedu.

Radonić je izravni plasman u četvrtfinale lakih samaca izborio pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 7:03.98 minuta. Uz njega, iz te utrke u četvrtfinale su prošli još i drugi Mađar Gabor Csepergi (7:08.65), te treći Kinez Yajun Li (7:10.52). Četvrtfinala lakih samaca na programu su u srijedu.

Sestre Milošević bile su posljednje, pete u svojoj kvalifikacijskoj skupini, dok su za izravni plasman u polufinale morale pobijediti. Da do prvog mjesta ne mogu vbilo je jasno već u prvoj polovici staze, te su u cilj ušle s vremenom od 7:38.33 minuta,. dok su pobjednice Amerikanke ostvarile vrijeme od 7:03.18. Popravni ispit za ulazak u polufinale sestre Milošević imat će u repesažu u utorak.

Šain i Vekić su za izravni plasman u četvrtfinale trebali samo izbjeći posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali će ipak morati u repesaž u ponedjeljak. Njih dvojica od početka utrke su bili posljednji, sve do 500 metara prije cilja bili su blizu četvrtoplasirane mađarske posade, ali kada su uvidjeli kako ih neće moći dostići u završnici su odlučili sačuvati snagu za ponedjeljak. Šain i Vekić su ciljem prošli u vremenu 7:07.03 minuta, 11.15 sekundi iza četvrtih Mađara. Prvo mjesto zauzeli su Britanci (6:33.23) ispred Rumunja i Nijemaca.

Naša najbolja posada, braća Martin i Valent Sinković u obranu svjetskog zlata u dvojcu na pariće osvojenog prošle godine u Amsterdamu krenut će u ponedjeljak malo iza podne kada su na rasporedu kvalifikacije. Za ulazak u četvrtfinale bit će im dovoljno zauzeti jedno od prva četiri mjesta u skupini.

Komentiraj