SP u ronjenju na dah: Klovar i Sanda Delija zlatni, Maričić srebrni

Autor:

01.07.2021., Rijeka - Otvorenje izlozbe, pod nazivom Udah, fotografija na postamentima na Korzu. Otvorenju su nazocili autor Vitomir Maricic svjetski prvak u disciplini dinamika s perajama, gradonacelnik Marko Fliipovic i predsjednik ronilackog kluba Ocean Petar Klovar.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah je na AIDA Svjetskom prvenstvu koje se održava u Limassolu na Cipru do sada osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu. 

Prvog dana natjecanja u ženskoj konkurenciji u disciplini ronjenje s konstantnim opterećenjem bez peraja (CNF) favorit je bila Sanda Delija, što je i potvrdila odličnim zaronom na 71 metar koji je bio taktički proračunat za prvo mjesto. Stjecajem okolnosti, disciplina bez peraja je uvijek najrizičnija, te je nekoliko natjecateljica iza Delije diskvalificirano čime je drastično povećala svoju prednost i za ukupni poredak.

Drugog dana natjecanja, očekivala se borba za prvo mjesto u istoj disciplini u muškoj konkurenciji između Petra Klovara i Rusa Alexeya Molchanova, međutim Molchanov se povukao u zadnji čas zbog problema sa sinusima čime je otvorio vrata pobjede za Klovara koji je rutinski zaronio na 95 metara i osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto odlučivalo se između Maričića i Francuza Aulacha, koji je napravio grešku pri okretu te je diskvalificiran.

Ostatak reprezentacije također je odlično odradio svoje najavljene zadatke: Budimir Šobat zaronio je na 58 metara, a Donat Faraguna Gnjatović na 50 metara, što je obilježilo prvu disciplinu kao potpuni uspjeh. To je stjecajem okolnosti zbog raznih grešaka kod ostalih natjecatelja otvorilo jako visoke šanse da hrvatska reprezentacija bude ukupni pobjednik i najuspješnija reprezentacija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.