SP RAGBI Engleska prvi polufinalist

Ragbijaši Engleske prvi su polufinalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u Japanu, oni su u četvrtfinalu u Oiti svladali Australiju s uvjerljivih 40-16 (17-9)

Najzaslužniji za pobjedu Engleske bili su Jonny May, koji je postigao prva dva polaganja na utakmici u 18. i 21. minuti te Owen Farrell koji je pogodio po četiri pretvaranja i kaznena udarca bez ijednog promašaja.

Prve poene postigla je Australija kada je u 12. minuti Christian Lealiifano pogodio kazneni udarac za 3-0, no uslijedila su dva polaganja Maya uz pretvaranja Farrella u vrlo kratkom vremenu kojima je Engleska povela sa 14-3.

Australija je svojim jedinim polaganjem na utakmici koje je postigao Marika Koroibete i pretvaranjem Lealiifana početkom nastavka stigla na 17-16, no taj je rezultat vrijedio samo tri minute jer je Engleska odgovorila polaganjem Kylea Sincklera uz pretvaranje Farrella za 24-16. Do kraja susreta Farrell je pogodio još tri kaznena udarca i pretvaranje nakon polaganja Anthonyja Watsona.

Za Englesku je ovo prvi prolazak u polufinale SP-a nakon 12 godina i 2007. kada je osvojila srebro. Prije četiri godine na domaćem terenu Englezi su ispali još u skupini što im je bio najlošiji rezultat u povijesti.

Australija je pak tek po treći put ostala bez polufinala, dosada joj se to događalo samo 1995. i 2007. godine.

Engleska će za tjedan dana u polufinalu u Yokohami igrati protiv pobjednika utakmice Novi Zeland – Irska koji se igra od 12.15 sati u Tokiju.

U preostala dva četvrtfinala u nedjelju će igrati Wales – Francuska u Oiti (9.15 sati) te Japan – Južnoafrička Republika u Tokiju (12.15 sati).

Komentiraj