SP biatlon – Fourcade osvojio jedanaesto zlato i dostigao Bjoerndalena

Francuski biatlonac Martin Fourcade (31) osvojio je zlatnu medalju na 20 km na svjetskom prvenstvu u Anterselvi osvojivši jedanaesto pojedinačno zlatno odličje čime se izjednačio s Norvežaninom Oleom-Einarom Bjoerndalenom.

Fourcade (foto) je 20 km prošao za 49 minuta i 43.1 sekunde i s jednom promašenom metom pobijedio je sa 57 sekundi prednosti ispred Norvežanina Johannesa Thingnesa Boeja, dok je treći bio Austrijanac Dominik Landertinger koji je imao minutu i 22 sekunde zaostatka. Hrvatski biatlonac Jakov Fak koji nastupa pod slovenskom zastavom bio je četvrti, a bronca mu je pobjegla za osam sekundi.

Fourcadeu je to jedanaesto pojedinačno zlato na svjetskim prvenstvima, te 12. ukupno, a osvojio je i deset srebrnih i pet brončanih medalja.

Najuspješniji biatlonac svih vremena Norvežanin Bjoerndalen također ima 11 pojedinačnih zlata sa SP-a, no računajući i štafete ukupno je osvojio 20 zlatnih medalja, devet više od Francuza.

Bjoerndalen je osvojio i 13 medalja na olimpijskim igrama, pri čemu osam zlata, dok je Fourcade na olimpijskim igrama osvojio sedam medalja od kojih pet zlatnih.

Komentiraj