Sony kupio manji udio u kompaniji Epic Games

Pixabay/Mirza-Waqar-Ahmad

Tehnološka megatvrtka Sony je kupila manji vlasnički udio u kompaniji Epic Games, izvještava engadget.com.

Više medija je navelo i financijski iznos od 250 milijuna dolara, dok su iz Sonya samo izjavili kako su tvrtke već ranije “imale bliski odnos”, dok je im je ovo ulaganje omogućilo “proširenje suradnje”.

“Epicova snažna tehnologija u područjima kao što je grafika, stavlja ih u prvi plan razvoja igara s Unreal Engineom i drugim inovacijama. Istražiit ćemo mogućnosti za daljnju suradnju s Epicom kako bismo oduševili i donijeli vrijednost potrošačima i cijeloj industriji”, rekao je Kenichiro Yoshida, direktor Sonya.

Sony će zasigurno dobiti uvid u tehnologiju, koja stoji iza popularnih igara. Područje digitalne zabave se razvija sve brže i u bliskoj budućnosti mogu se očekivati novi koncepti u segmentu hibridnog i umreženog igranja.

Epic Games je poznat po svojoj mobilnoj igri Fortnite, koja okuplja milijune igrača raznih generacija diljem svijeta, ali i programerskoj platformi Unreal Engine za razvoj 3D kompjuterskih igara. Unreal je 2014. godine proglašen kao “najuspješnija platforma za videoigre” od strane sudaca i vodstva Guinnessove knjige rekorda.

Mobilna igra Fortnite je oborila više svjetskih rekorda.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]