Mike Tyson snimanje serije o njegovom životu smatra “korporativnom pohlepom”

Ekipa koja stoji iza filma „Ja, Tonya“ iz 2017. godine snimiti će neautoriziranu televizijsku seriju o Mikeu Tysonu. Serija će se sastojati od osam epizoda i biti će emitirana na streaming platformi Hulu. Scenarij za seriju napisati će Steven Rogers koji je napisao scenarij i za film „Ja, Tonya“, režirati će Craig Gillespie, dok će producentica biti poznata glumica Margot Robbie. Radni naziv serije je „Iron Mike“ i istraživati će njegov divlji, tragičan i kontroverzan život. To neće biti prvi biografski film ili serija koja se bavi životom jednog od najboljih boksača svih vremena, nekoliko takvih je već snimljeno poput filma „Tyson“ redatelja Jamesa Tobacka iz 2009. godine. U ovom trenutku ne zna se kada se može očekivati prikazivanje ove serije kao što se ni ne zna tko će glumiti Tysona.

Nije trebalo dugo da se Tyson oglasi u povodu ovog projekta. On je objavio na društvenim mrežama kako se radi o “korporativnoj pohlepi” streaming platforme Hulu. Vijest je objavljena tijekom veljače koja je poznata i kao Black History Month što po njemu znači da su za Hulu dolari važniji od respektiranja crnačkih prava. “Hollywod mora biti osjetljiviji spram iskustava crnaca. Trenutno se radi na mojoj autoriziranoj priči što će biti objavljeno u slijedećih nekoliko dana”, naveo je Tyson.

Iako se Tyson smatra jednim od najvećih boksača teške kategorije svih vremena, on je ujedno 1992. godine osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja. Izašao je na uvjetnu slobodu nakon tri godine. Povratak na boksačku scenu obilježio je njegov meč s Evanderom Holyfieldom 1997. godine kada mu je Tyson odgrizao dio uha zbog čega je bio diskvalificiran.

Te je noći Tyson osramotio sebe kao i boks u cjelini nakon čega je slijedećih godina uslijedilo nekoliko njegovih poraza od loših boksača što ga je dovelo do umirovljenja 2006. godine. Tri godine ranije objavio je bankrot iako je tijekom svoje karijere zaradio više od 300 milijuna dolara. Osim boksačke karijere poznata je i njegova glumačka karijera jer se pojavljivao u filmovima kao što su „Mamurluk“, „Entourage“, „Rocky Balboa“, „Grudge Match“, „A Madea Family Funeral“, „Scary Movie 5“ i „Black & White“.

Komentiraj