Smijenjen šef krim policije u Zadru, pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena mlada vozačica

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina je s dužnosti voditelja Službe kriminalističke policije smijenio Boru Mršića, jer je pijan, kod Bibinja skrivio prometnu nesreću, u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica iz drugog automobila.

Načelnik Policijske uprave zadarske, nakon obavljenog razgovora s predmetnim rukovoditeljem, podnio je prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti, izvijestila je glasnogovornica policije Ivana Grbin.

“Uvažavajući sve okolnosti događaja, rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj. Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravodobno obaviještena”, stoji u priopćenju.

U prometnoj nesreći koju je skrivio Mršić u srijedu ujutro u Bibinjama lakše je ozlijeđena mlada vozačica. Podsjetimo, Mršiću je izmjereno 1.3 promila u krvi u 7 sati ujutro.

Osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, Mršić će biti i prekršajno sankcioniran, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj