Nel Pavletic/PIXSELL

SLUČAJ “DNEVNICE”: Milanović kontaktirao DORH, želi dati iskaz

Državno odvjetništvo još nije pozvalo Zorana Milanovića na ispitivanje o lažnim nalozima njegovih posebnih savjetnika za vrijeme dok je bio premijer. Kako neslužbeno doznaje Novi list, Milanović je stupio u kontakt s DORH-om, smatrajući da bi on trebao dati iskaz o ovom slučaju u kojeme se Tomislava Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda premijera ukrao pola milijuna kuna.

Iako je Milanović bio Sauchin nadređeni, još nije poznato ima li DORH namjeru pozvati ga na obavijesni razgovor. U zahtjevu koji je DORH dostavio prošli tjedan u Sabor navodi se da će kao svjedoci biti ispitane osobe koje su u to vrijeme bile zaposlenici Ureda predsjednika Vlade i Ureda za opće poslove. Milanović nije bio zaposlen u Vladi nego je obnašao političku dužnosnost premijera.

Ranije je Milanović i javno isticao kako postoje razlozi da DORH razgovara i s njim, premda nije imao veze s procedurom izdavanja putnih naloga.

‘Još me nisu kontaktirali, ali mislim da bi logično bilo da me DORH pozove i pita o nekim stvarima. Zato i ostajem kod kuće, iako sam idućih nekoliko dana namjeravao otputovati u inozemstvo’, kazao je Milanović u petak.

Komentiraj