SLUČAJ DARUVARAC Izvanraspravno vijeće odbilo mjere opreza

Dino Stanin/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru u petak je odbilo prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo određivanje novih mjera opreza 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu.

Kovačeviću, koji je prošle godine pretukao 18-godišnju djevojku, ukinut je istražni zatvor. Na slobodu, bez ikakvih mjera opreza, izaći će u nedjelju.

Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu u skladu s tim ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je ponovno zatražilo određivanje mjera opreza nakon što je u srijedu obitelj 18-godišnje žrtve zaprimila prijetnje preko Instagrama.

Darko Kovačević je osuđen nepravomoćno na pet godina bezuvjetnog zatvora. Četiri i pol godine zatvora dobio je za napad, a deset mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna na pet godina bezuvjetnog zatvora. Pravomoćnu presudu koja se očekuje za nekoliko mjeseci Daruvarac će čekati na slobodi i to bez ikakvih sigurnosnih mjera što znači da može i napustiti Hrvatsku, odnosno otići u BiH čije državljanstvo također posjeduje

Komentiraj