Marko Jurinec/PIXSELL

SLOVENIJA I AUSTRIJA ZATVARAU GRANICE? Srbi tvrde da inicijativa dolazi iz Slovenije, oni demantiraju

Srbija je večeras dobila obavijest da će, na osnovu dogovora zemalja članica Schengena, Slovenija i Austrija zatvoriti granice, javlja RTS.

Britanski Telegraph izvijestio je kako će Francuska u petak zatražiti da Europa uvede hitnu unutarnju kontrolu granica te privremenu suspenziju Schengenskog sporazuma.

Blic saznaje da je inicijativa za zatvaranje granica došla iz Slovenija, koja tu mjeru naziva ‘usporavanjem’. To bi značilo da će Slovenci preko svoje granice dnevno propustiti najviše 2500 ljudi.

“To bi značilo da će, ukoliko Grčka nastavi ovim tempom propuštati izbjeglice preko svoje granice, najveći problem imati Hrvatska i Srbija”, navodi Blic.

Državni tajnik u slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic u ponedjeljak je za 24ur demantirao da Slovenija zatvara granice.

Makedonska TV Telma javila je kako je makedonska vojska danas počela pripremati teren za moguće postavljanje ograde na granici s Gračkom kako bi usporila priljev izbjeglica. Makedonski predsjednik Gjorge Ivanov izjavio je da je cilj održati priljev imigranata na razini na kojoj ih mogu primati zemlje EU-a te najavio kako će se ograda podići samo ako to budu zahtijevale okolnosti.

Komentiraj