Slobodna sirijska vojska: Poziv Asadu da za 48 sati prekine ofenzivu

FaH

Slobodna sirijska vojska, vodeća pobunjenička skupina u Siriji poručila je u nedjelju vojsci predsjednika Bašara al Asada da završi napad na njihove položaje u predgrađima Damaska u roku od 48 sati, a u protivnom ona više neće poštivati prekid vatre.

Priopćenje Slobodne sirijske vojske (FSA) potpisalo je gotovo 30 pobunjeničkih skupina koje djeluju u Siriji.

“Dajemo 48 sati pokroviteljima prekida vatre da spase ono što je ostalo od sporazuma i prisile kriminalni Asadov režim i njegove saveznike da potpuno i odmah prekinu divlju ofenzivu na Daraju i istočnu Gutu”, navode 29 pobunjeničkih organizacija, prenosi agencija AFP.

Tekst poziva da ofenzivu prekine sirijska vlada i njezini saveznici, borci libanonskog pokreta Hezbolah koji je prigrabio velike dijelove jugoistočno od prijestolnice u četvrtak.

Grad Daraja koji je u rukama pobunjenika, smješten tek nekoliko kilometara od predsjedničke palače Bašara al Asada, također je bio napadnut prvi put otkako je krajem veljače stupio na snagu sporazum o prekidu vatre.

Prekid vatre postignut na poticaj Rusije i Sjedinjenih Država od tada je stalno kršen, a ponajviše na području Alepa koji je izložen bombardiranjima režimskih snaga.

Komentiraj