Slavonski Brod: Policijski psi otkrili gotovo 30 kilograma droge

Brodsko-posavska policija pohvalila se u petak da su uz pomoć pasa za detekciju droga otkrili gotovo 30 kilograma marihuane i hašiša te manju količinu heroina.

Zaplijenjeno je ukupno 28,4 kilograma marihuane, 341 gram hašiša i 1.4 grama heroina.

U srijedu je u zapadnom dijelu Slavonskog Broda, oko dva kilometra od rijeke Save, pronađeno 38 PVC paketa s 366,5 grama marihuane i 341 grama hašiša, a iz policije ističu kako nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinitelja.

Istoga dana policijski pas Nera je na odmorištu Dragalić pored autoceste A3 u preinačenom dijelu automobila srpskih registracija otkrio 25 paketa s ukupno 28 kilograma marihuane.

Pas je pozitivno reagirao kod pretrage vozila i kao sporno mjesto označio duplo dno, a policija je 27-godišnjeg vozača i 20-godišnju suvozačicu, oboje srbijanski državljani, pritvorila uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a potom su odvedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Nera je otkrila i 1,4 grama heroina u automobilu talijanskih registracija, koji je vozio 29-godišnji državljanin BiH.

Njezin “kolega” Jack, također službeni pas za detekciju droga koji je tek nedavno završio trenažnu obuku, je na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku u automobilu slovenskih registracija pronašao 3,85 grama marihuane.

Još 4,34 grama te droge “nanjušio” je i u autobusu bosanskohercegovačkih registracija, skrivenu između spoja gornjeg i donjeg dijela sjedala. Policija je utvrdila kako je marihuana vlasništvo 23-godišnjeg državljanina BiH.

Komentiraj