Slavni redatelj Brett Ratner se vraća, Time’s Up pokret želi ga zaustaviti

Prije dva dana potrtal Deadline objavio je iznenađujuću vijest kako će Brett Ratner režirati film o grupi Milli Vanilli. Iznenađujuća, jer je 2017. godine sedmero žena optužilo Ratnera za seksualno napastovanje, uključujući i poznate glumice Oliviu Munn i Natashu Henstridge. Uslijed toga, kompanija Warner Bros. raskinula je ugovor s RatPac Entertainment, kompanijom čiji je vlasnik Brett Ratner. Redatelj, koji se proslavio filmovima „Crveni zmaj“,  „Poslije sumraka“, „X-Men: Posljednja fronta“, te trilogijom „Gas do daske“, demantirao je sve optužbe i od tada se povukao.

Na vijest o povratku Ratnera na filmsku scenu reagirala je Tina Tchen, predsjednica Time’s Up pokreta, koja je u službenom priopćenju upozorila kako Ratner nikada nije priznao svoja zlodjela niti se ispričao već je tužio žrtve kako bi ih ušutkao. „Ne možete nestati na nekoliko godina i onda se ponovo pojaviti kao da se ništa nije dogodilo. Mi nismo i nećemo zaboraviti. Povratka ne smije biti“, stoji u priopćenju uz kojeg je dodan hashtag #wewontforgetbrett.

Olivia Munn i Natasha Henstridge prije četiri su godine u intervjuu za Los Angeles Times ispričale kako ih je Ratner napastovao. Olivia Munn je rekla kako je redatelj masturbirao ispred nje kada ga je posjetila tijekom snimanja filma „Poslije sumraka“ 2004. godine dok je Natasha Henstridge rekla da ju je Ratner prisilio na oralni seks u njegovom stanu u New Yorku tijekom devedesetih godina.

Osim ovog projekta, početkom veljače objavljeno je kako je Ratnerova kompanija RatPac Entertainment kupila prava na ekranizaciju knjige „WallStreetBets: How Boomers Made the World Biggest Casino for Millennials“. Autori knjige su Jaime Rogozinski, osnivačica Reddit r/wallstreetbets foruma koji je izazvao nedavni potres prilikom trgovanja dionicama na Wall Streetu, i Joel Rogozinski. Ratner bi na tom projektu radio kao izvršni producent.

 

Komentiraj