Slavni francuski glumac u otvorenom pismu odgovorio na optužbe za silovanje

Autor:

Marseille

Promo

Gérard Depardieu po prvi je put odgovorio na optužbe o silovanju i seksualnom napadu za koje ga se tereti posljendjih godina. Prekinuo je šutnju i to otvorenim pismom objavljenim u francuskom dnevnom listu Le Figaro. „Ne mogu više dopustiti ono što čujem, ono što čitam o sebi već nekoliko mjeseci. Mislio sam da me neće biti briga, ali nije tako. Briga me. Još gore, potpuno me satrlo“, napisao je slavni glumac.

Optužba za silovanje koju je 2018. godine podigla glumica Charlotte Arnould uskoro bi se trebala naći na sudu. Pored toga, istraživački portal Mediapart objavio je tijekom travnja izvještaj po kojem je Depardieua 13 žena optužilo za seksualno neprihvatljivo ponašanje da bi tijekom ljeta radio postaja France Inter objavila kako su se pojavile još dvije nove optužbe.

Depardieu je odbacio optužbe u otvorenom pismu čiji je naslov u listu Le Figaro „Želim vam konačno reći istinu“. Za optužbe koje je iznjela Charlotte Arnould rekao da je da se ona složila da dođe u njegovu sobu. Njezini roditelji su bili stari glumčevi prijatelji u nadi da će ona raditi s njim na showu posvećenom slavnoj francuskoj pjevačici Barbari. „Danas to više ne mogu, jer me žena koja je željela opjevati Barbaru optužila za silovanje. Konačno želim reći moju istinu. Nikada nisam bio nasilan spram žene“, glase navodi slavnog glumca.

„Ozlijediti ženu bilo bi poput udaranja vlastite majke u trbuh. Ta žena je došla po prvi put u moju kuću, ušla svojevoljno u moju sobu. Danas kaže da sam je tamo silovao. Vratila se po drugi puta. Nije bilo prisile, nasilja ili svađe među nama. Željela je sa mnom pjevati Barbarine pjesme u Cirque d’Hiver. Odbio sam je… ona je podigla optužbu“, napisao je Depardieu.

Što se tiče tvrdnji da se na snimanju filmova posnašao seksualno neprimjereno, rekao je „Često činim ono što se drugi ne bi usudili. Pomičem granice, uzdrmam navike na setu između dva kadra, između dvije napetosti… kako bi sve nasmijao. Nije to svima smiješno. Ako sam, vjerujući da treba intenzivno živjeti u trenutku, nekoga šokirao, bez obzira koga, to mi nikada mi nije bila namjera, i zato vas molim da mi oprostite takvo ponašanje koje je bilo poput djeteta koje se želi zabaviti“.

Carine Durrieu-Diebolt, odvjetnica Charlotte Arnould, izjavila je u ponedjeljak ujutro u intervjuu za radijsku postaju France Info kako je „šokirana i skandalizirana“ ovim pismom. „Gospodin Depardieu kaže kako je otkrio istinu, ali to nije istina Charlotte Arnould i to svakako neće biti ona istina koju će sud potvrditi“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.