Film & glazba
Decoration icon

Michael Caine

Slavni britanski glumac u 90. godini objavio konačan odlazak u mirovinu

Autor:

Warner Bros

Michael Caine ima 90 godina ali još uvijek snima filmove te se osvrnuo na svoju briljantnu karijeru u intervjuu za list The Telegraph a u povodu početka prikazivanja novog filma „The Great Escaper“ za koji je naznačio da bi mogao biti njegov posljednji. Ovaj britanski glumac u tom filmu glumi s Glendom Jackson koja je preminula u liponju u 87. godini, nekoliko mjeseci nakon što je snimanje filma okončano.

Radnja ovog filma koji je režirao Oliver Parker temelji se na istinitoj priči o veteranu Drugog svjetskog rata Bernardu Jordanu koji bježi iz svog doma kako bi prisustvovao 70. godišnjici proslave Dana D (Iskrcavanje na Normandiju) u Francuskoj.

„Jako sam sretan zbog ovog filma. Jednostavno volim lik Bernija. Mislim da je bio nevjerojatan a film je predivno napisan“, izjavio je Caine koji je priznao kako je prije tri godine, na početku pandemije koronavirusa, mislio da je završio sa snimanjem filmova. Međutim, kada se pojavila prilika da glumi Bernarda on ju je prigrlio. Pri tome, priznao je da je snimanje bilo izazovno jer je bilo tjelesno zahtjevno. „Dali su mi dobar štap za hodanje uz pomoć kojeg sam snimao filmske scene. Snimili bi scenu a ja bi pao. Ali, svaku scenu snimali samo samo jednom“.

A onda je na red došla tema njegovog glumačkog umirovljenja na što je Caine rekao kako je, na neki način, već sada u mirovini. „Imam 90 godina, ne mogu normalno hodati“, izjavio je glumac koji je u svojoj karijeri snimio više od 90 filmova, uključujući hitove kao što su „Vitez tame“, „Majstori iluzije“ i tako dalje. „Imao sam život o kojem sam sanjao. Najbolju ženu, najbolju obitelj. Možda drugi ljudi ne bi rekli da je to najbolja obitelj ali za mene jest“, rekao je Caine a na pitanje po čemu bi želio da ga pamte odgovorio je „Po tome što sam ostao glumac cijelog života“.

OZNAKE: Michael Caine

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.