Slavlje na ulicama Denvera u četvrtak. Jokić se zabrinuo: “Moram na utrku konja”

Autor:

epa10687805 Denver Nuggets center Nikola Jokic of Serbia (L) is congratulated by family following the Nuggets win over the Miami Heat to win the NBA championships at Ball Arena in Denver, Colorado, USA, 12 June 2023.  EPA/JOHN G. MABANGLO  SHUTTERSTOCK OUT

EPA/JOHN G. MABANGLO

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je najbolji igrač utakmice nakon koje su Denver Nuggetsi osvojili prvi NBA naslov u svojoj povijesti, a Jokić je zasluženo dobio nagradu za MVP-ja finalne serije. Bio je najbolji igrač utakmice s 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije.

Nakon utakmice, Jokić je oduševio svojom hladnokrvnom reakcijom. “Dobar je osjećaj, dobar. Posao je gotov, sad idemo kući”, kratko je rekao srbijanski košarkaš.

Kada je Jokić od novinara saznao da je veliko slavlje na ulicama Denvera planirano za četvrtak, zabrinuo se. “Moram biti u nedjelju u Somboru na utrci konja… Ne znam kako ću stići ako je u četvrtak proslava. Zatražit ću od vlasnika kluba klupski avion”, rekao je pa dodao da je vlasnika sada stavio pod pritisak i da se zbog toga – ne osjeća uopće loše.

Jokić je vlasnik nekoliko trkaćih konja i nikada nije skrivao da obožava konjički sport.

Jedan od novinara je na konferenciji za medije pitao Jokića je li ovo najbolja godina za srpske sportaše, na što je on odgovorio potvrdno, a potom je iz džepa izvadio mobitel. “Moram pogledati je li mi poslao poruku…”, rekao je Jokić, a kada je vidio koliko je poruka dobio iznenadio se i poručio da će ugasiti mobitel.

“Sport je nešto što nas je odvajalo od ostalih i sada, a i prije 10, 20 godina. Sada imamo Đokovića koji je najbolji ikad, sad imamo i NBA prvaka, mislim da je lijepo biti Srbin u ovom trenutku”, poručio je Jokić.

Denver je u finalnoj seriji slavio protiv Miami Heata rezultatom 4:1. Nuggetsi se u NBA ligi natječu od 1976. godine, a u proteklih 47 godina najbolji plasman im je bilo finale Zapadne konferencije. Srbijanski košarkaš je prosječno u finalu i pet odigranih utakmica bilježio 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 asistencije.

Fantastični Nikola Jokić odveo Denver Nuggetse do pobjede u petoj utakmici finala i prve NBA titule

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.