Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović iz Mosta u srijedu je održao konfereciju za novinare na kojoj je otkrio koji je stav Mosta oko kupovine Ine novcem od prodaje HEP-a. Dobrović je kazao kako podržava ideju preuzimanja Ine prodajom dionica HEP-a.

“Kao Mostov ministar u Vladi mogu reći da ovo ministarstvo podržava ideju preuzimanja Ine, svih dionica našeg strateškog partnera. S tim se postiže energetska neovisnost Hrvatske i otvaraju potencijali koji su ovih godina zanemareni”, rekao je Dobrović.

Dodao nje kako se trebaju poduzeti koraci kako bi se utvrdilo o kojoj se imovini radi, da se ne ‘ponove situacije kakve smo imali s telefonskom infrastrukturom’, prenosi Dnevnik.hr.

“Važno je da se krene s jačanjem financijskog plana, jer je HEP tvrtka koja ima snažne potencijale za razvoj za širenje u cijelo regiji”, naglasio je. Neki zastupnici Mosta javno su iskazali nezadovoljstvo predloženim modelom, a Dobrović kaže kako će svima biti jasno da se radi o ‘dobrom procesu’ kada se obavi detaljniji uvid u proceduru, segmente, osigurače kojima će se zajamčiti provedbu ovog postupa na način da se zadrži strateški nadzor i razvoj i da se Hrvatska u tom postupku ima potpuni nadzor na dvije velike strateški energetske kompanije.

Naglasio je i kako financijski potencijal ne bi bio ugrožen. Na pitanje o zahtjevu branitelja da određeni postotak dionica HEP-a ide njima, Dobrović isprva nije htio komentirati, ali je kazao da nije bilo govora o tome da im ide određen postotak dionica.

Komentiraj