Cesar Sayoc, osumnjičen da je poslao najmanje trinaest bomba ručne izrade istaknutim osobama kritičnim prema američkom predsjedniku, ostavlja dojam velikog Trumpova simpatizera koji neumorno napada demokrate u svojim često nesuvislim porukama na društvenim mrežama.

Prozori bijelog kombija koji je bio u njegovu vlasništvu oblijepljeni su svečanim fotografijama Donalda Trumpa i njegova potpredsjednika Mikea Pencea te licima demokrata Hillary Clinton i Baracka Obame prekrivenim crvenim ciljnikom.

Na jednoj naljepnici piše “CNN ne vrijedi ništa”. Ta je mreža redovito na meti kritike Donalda Trumpa.

Svima njima su bili poslani sumnjivi paketi otkriveni ovog tjedna.

Osumnjičenik koji se koristi i imenom Cesar Altieri, rođen je 17. ožujka 1962. i imao je sudski dosje u Floridi, gdje je živio u Aventuri, sjeverno od Miamija.

G. 2002. optužen je zbog prijetnje bombom, što se može vidjeti iz sudske arhive okruga Miami-Dade u koju je AFP dobio uvid. Za to mu je dosuđena uvjetna kazna od godinu dana zatvora.

Na fotografiji koju je objavio na svom računu na Facebooku nosi crvenu kapu s Trumpovim predizbornim sloganom “Učiniti Ameriku opet velikom”.

U svojim objavama na Twitteru koje često nemaju glave ni repa i pisane su s pravopisnim pogrješkama, Sayoc ovih dana poziva da se 6. studenog glasa za republikance na parlamentarnim izborima koji će biti presudni za nastavak mandata Donalda Trumpa.

U zadnjim porukama žestoko napada crnog kandidata na dužnost guvernera Floride, Andrewa Gilluma, prozivajući ga zbog navodne nesposobnosti u obnašanju sadašnje dužnosti gradonačelnika Tallahasseeja i optužujući ga bez dokaza da ga plaća financijaš i donator, demokrat George Soros.

“Sretan rođendan najboljem glavnom zapovjedniku i buntovniku koji je prodrmao Washington uzduž i poprijeko”, napisao je u lipnju, u prigodi rođendana Donalda Trumpa koji je i glavni zapovjednik američke vojske. “Hvala vam za sve što činite i usprkos svima, ne dajte se zaustaviti. Samo naprijed i sagradite fantastičan Zid”.

U tvitovima se obrušio i na senatora Coryja Bookera i zastupnicu Maxine Waters, članove Demokratske stranke kojima je također poslao pakete s eksplozivnom napravom.

Na jednom od svojih računa na Twitteru kaže za sebe da je bivši profesionalni igrač američkog nogometa, hrvač i borac u kavezu.

Na svom profilu na LinkedInu kaže da je studirao veterinu na sveučilištu u Sjevernoj Karolini. Htio je biti “liječnik za konje” jer je “uvijek volio životinje koje su prve bile ovdje i nikada nikome nisu činile ništa nažao”, napisao je.

Sayoc je usto puno puta na Twitteru spominjao pleme sjevernoameričkih Indijanaca Seminole a na LinkedInu je govorio o svojim filipinskim korijenima, navodeći da mu je djed bio ugledni kirurg na Filipinima.

Ondje piše i da je radio u hotelu i kockarnici Hard Rock u vlasništvu plemena Seminola u Hollywoodu na Floridi, ali potonji ističu u priopćenju da “nemaju potvrdu” da je doista radio ondje ni da je pripadnik plemena.

Komentiraj