Skupna izložba novih članova ULUPUH-a

U zagrebačkoj Galeriji ULUPUH od ponedjeljka je, s obzirom na epidemiološku situaciju bez svečanog otvorenja, postavljena skupna izložba radova novih članova Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u 2020. godini.

Od ukupno prijavljena 31 kandidata ove su godine u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ušla 22 nova člana, u devet od ULUPUH-ovih 17 sekcija.

U Sekciji za fotografiju to su Robert Gojević, Lorna Kijurko, Branimir Kralj, Roman Martin, Vesna Zednik, za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo Petra Kožar i Fran Strukan, a u Sekciji za kazališnu i filmsku umjetnost Krunoslav Ozimec.

Novi članovi Sekcije za keramiku, porculan i staklo su Nevia Barović Vukelić, Martina Franić, Višnja Markovinović, Sekcije za produkt dizajn Carmen Mikuš, Sekcijae za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita Danijela Kasaić, Božica Petković, a Sekcije za restauratorska i oblikovno-fonička djela Slobodan Radić.

U Studijskoj sekcija su Marin Ivanović, Anita Ruso, Nevenka Šarčević, Nika Šimičić, Elizabeta Wagner, a u Sekciji za tekstilno stvaralaštvo Andrijana Lucić Deja i Andrea Pavetić.

Posljednja izložba u Galeriji ULUPUH prije ljetne stanke će se moći pogledati do ponedjeljka 27. srpnja,, a ulaz je slobodan.

 

Komentiraj