ŠKORO: “Ovo je žalosno, situacija s Inom je baština i HDZ-a i SDP-a”

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u utorak je, nakon konferencije za novinare Tomislava Ćorića, komentirao stanje oko Ine i MOL-a, odnosno oko objave Ncionala da se hrvatska nafta, koja se crpi u naftnim bušotinama u zemlji direktno šalje u mađarske rafinerije, a ne u rafinerije Sisak i Rijeka.

“Sve ovo skupa je ustvari žalosno”, rekao je Škoro za cijelu priču oko Ine i MOL-a, a rekao je i da se iznenadio kad je čuo da je ministar Tomislav Ćorić profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Čudi me da nije upotrijebio termine da je Ina horizontalno i vertikalno diverzificirana u vlasničkom smislu. Trenutno ne upravljamo tom Inom, ona je prodana MOL-u, odluke se donose u Mađarskoj, naši članovi uprave tamo su statisti. Osim toga, sad je sasvim OK da Ina našu naftu, koje je sve manje i manje, izvozi kao sirovinu. Po kojoj cijeni i zašto, a nemamo je dovoljno?”, upitao je Škoro.

kazao je da je stanje s Inom baština i HDZ-a i SDP-a. “”Ne može se nijedna vlada od toga ograditi, svi gledaju samo svoj interes, ne gledaju interes hrvatske države i hrvatskog naroda”, rekao je Škoro za N1.

EKSLUZIVNI DOKUMENTI: Kako je Plenković dozvolio izvoz hrvatske nafte u Mađarsku

Komentiraj