Škoro i Hasanbegović zajedno izlaze na izbore

Predstavnici Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Igor Peternel i Stipo Mlinarić Ćipe položili su vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima.

“Danas smo doktor Igor Peternel, Stipo Mlinarić i ja položili vijenac žrtvama komunizma u Gračanima. Pridružio nam se i doktor Zlatko Hasanbegović, predsjednik Bloka za Hrvatsku s kojim smo postigli koalicijski dogovor o zajedničkom izlasku na izbore.

Na današnji dan kada neki obilježavaju, a možda i slave godišnjicu smrti Josipa Broza Tita, šaljemo poruku da je Tito bio diktator pod čijim su režimom učinjeni strašni zločini. Ti zločini nisu ispitani i zalagat ćemo se za to da se svi zločini svih totalitarnih režima kroz prošlost znanstveno i utemeljeno obrade da bismo mogli neometano ići u budućnost koja je pred nama”, napisao je Škoro na Facebooku.

Škoro je novinarima rekao da će se zalagatui da se izjednače sve žrtve svih zločina. “Za Domovinski pokret nulta je točka Domovinski rat. Ne želimo sudjelovati u daljnjim prepucavanjima o tome. Josip Broz Tito bio je diktator. Zalagat ćemo se za to da se zločini istraže”, izjavio je Škoro i dodao kako Hrvatska nije dovoljno istražila arhive o zločinima u vrijeme komunizma jer ne postoji dovoljan interes, a i arhivi su u Beogradu.

Škoro podržava stav Kusićeve komisije o insignijama HOS-a, a na upit treba li maknuti taj pozdrav iz uporabe, kaže da postoji razlika u uporabi pozdrava 1941. godine i 1991. godine. “Ne možemo raditi znak jednakosti između pozdrava 1941. i 1991. Shvaćam da netko to ne može posložiti sebi u glavi, ali branitelji nikome ne bi trebali ići na živce. “Insignija HOS-a legalna je postala odlukom Ivice Račana. Aktualni predsjednik pljeskao je zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, mislim 2015. godine”, kazao je.

Komentiraj