SJEDNICA VLADE Plenković komentirao prosvjed taksista i odluku Arbitražnog suda

HINA/ Dario GRZELJ/

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade ponovio kako odluka Arbitražnog suda 29. lipnja oko granice sa Slovenijom neće vezati Hrvatsku, temeljem odluke Sabora.

“Otvoreni ostajemo za rješavanje graničnih pitanja, ali ne u kontekstu procesa koji je bio nepovratno kontaminiran, i to ne krivnjom Hrvatske”, rekao je Plenković.

Komentirao je i današnji prosvjed taksista protiv Ubera, koji je u jutarnjim satima izazvao kolaps prometa u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici. “Nadležna tijela provode analize, u dogledno će se vrijeme predložiti izmjene važećih zakona kako bi se preciznije hrvatskim propisima reguliralo ovo područje. Svi koji smatraju da su im Uberovom aplikacijom prekršena prava imaju mogućnost podnijeti tužbe”, rekao je premijer.

Dodao je da su konstatirali da je voženje Uber prijevozom nevažeće s obzirom na zakone jer nemaju licencu sukladno hrvatskim propisima. “Do sada je provedeno više od 170 inspekcijskih nadzora, 11 vozila je zaplijenjeno, određeno je kazni u iznosu od 5,2 milijuna kuna i izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda”, naglasio je premijer.

Plenković je na sjednici Vlade zahvalio pripadnicima vatrogasnih i oružanih snaga koji su gasili požare na makarskom području.

Komentiraj