Sirup od mandarina i đumbira je odlična zaštita od prehlade

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sirup od mandarina i đumbira je odlična zaštita od prehlade i drugih bolesti, koje vladaju tijekom zimskih mjeseci.

Ovaj pripravak je odličan način da naučite djecu na konzumaciju voća ili da na “zdravi način” ublažite njihovu želju za slatkim. Mandarina je bogata vitaminom C i A, folnom i voćnom kiselinom, elementima u tragovima. Đumbir je jedna od najljekovitijih namirnica već stoljećima, no može izazvati alergijsku reakciju pa neke osobe ne bi smjele konzumirati pripravke ovog korijena . Osobe, koje pate od dijabetesa ne bi smjele piti ovaj sirup.

U velikoj posudi s vodom razmutite jušnu žlicu sode bikarbone te zatim u nju stavite osam mandarina i korijen đumbira. Na taj način ćete najbolje ukloniti nečistoću na kori mandarina iz organskog uzgoja. Nakon deset minuta namakanja, mandarine narežite na kriške, kao i korijen đumbira. Oko 400g mandarini i 60g đumbira pospite s 200g šećera.

Pripravak stavite u toplu, steriliziranu i suhu staklenku. Prekrite krpom i pustite da fermentira dva do tri dana na sobnoj temperaturi. Staklenku zatim držite u hladnjaku. Komade voća i đumbira dobro je poslužiti u velikoj šalici uz zeleni čaj.

Komentiraj