SIRIJA Nakon napada na autobuse prekinuta evakuacija

EPA/SANA

Napadi na autobuse koji su poslani u evakuaciju bolesnih i ranjenih civila iz dva sela pod kontrolom vladinih snaga u pokrajini Idlib zaustavili su daljnju evakuaciju U Siriji, prenose agencije.

Provladine snage objavile su kako civili iz sela Foah i Kefraya, većinski šijitskih, moraju biti pušteni kako bi se evakuacija istočnog Aleppa nastavila. Državni mediji objavili su kako su konvoji s civilima krenuli u nedjelju iz Aleppa, ali druga izvješća govore da se prestalo s evakuacijom.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je u nedjelju kako je šest autobusa napadnuto i spaljeno. Sirijski mediji objavili su kako je skupina ‘naoružanih terorista’, što je termin kojeg koriste za sve koji se bore protiv predsjednika Bashara al-Assada, napala i uništila pet autobusa.

Yasser al-Youssef iz pobunjeničke skupine Nureddin al-Zinki potvrdio je da su evakuacije “istog trena susprendirane”.

Agencija AFP javlja kako su naoružani napadači prvo istjerali vozače iz autobusa, a potom ih zapalili. Danas je iz sela Foah i Kefraya trebalo biti evakuirano oko 1200 ljudi, u zamjenu za isti broj pobunjenika, njihovih obitelji i ostalih civila iz istočnog Aleppa.

Komentiraj