facebook.com

Singapur starijim osobama podijelio tokene kako bi prikupljali podatake o prenositeljima koronavirusa

Vlasti u Singapuru brinu o starijim osobama i u svrhu praćenja kontakata sa zaraženim koronavirusom podijeljeni su im bluetooth tokeni, izvještava engadget.com. Digitalni uređaji su došli u ruke starijih osoba, koje nemaju pametne telefone. Tokene nose i oni sa nedostanom obiteljskom podrškom ili imaju problema s kretanjem.

Podaci u tokenu se bilježe i čuvaju samo 25 dana, nakon čega slijedi ponovno pokretanje sustava. Umirovljenici mogu komunicirati pomoću tokena, mogu koristiti neke funkcije mobilne aplikacije TraceTogether, no nema mogućnosti poziva, WiFi podrške ili GPS mogućnosti.

Singapur se nada da će na ovaj način bolje moći pratiti kontakte između zaraženih osoba i građana. U slučaju da osoba dođe u kontakt s nositeljem virusa, medicinski službenici će ga ubrzo podvrgnuti testiranju. Ako se utvrdi da je starija osoba zaražena, podaci s uređaja će se koristiti za daljnju analizu.

Potez službenih vlasti Singapura je dobro prihvaćen. Token je korisno rješenje u borbi protiv koronavirusa i prikupljanja podataka o prenositeljima koronavirusa.

Komentiraj