Sindikat nastoji spriječiti Zagrebački holding da proda ZET-ovo odmaralište

Novi sindikat ZET-a nastoji spriječiti da Zagrebački holding proda bivše ZET-ovo odmaralište na Velom Lošinju, objavio je net.hr.

Priču je ispričao predstavnik Novog sindikata ZET-a Boris Jamnić, koji je zatražio zabilježbu spora na Općinskom sudu u Rijeci kako bi spriječio prodaju tog odmarališta.

Zagrebački holding početkom travnja oglasio je prodaju šest radničkih odmarališta i hostela na Jadranu, a među njima i Vilu Milda i depadansu u Velom Lošinju, dugogodišnje omiljeno radničko odmaralište nadomak mora, po početnoj cijeni od 17.820.500 kuna.

Jamnić je kazao kako je to odmaralište šezdesetih godina prošlog stoljeća kupio ZET, pa su njegovi radnici ondje subvencionirano ljetovali sve do 2017. No kada je ZET 2018. izdvojen iz Zagrebačkog holdina, odmarališta su pripala Holdingu. “Radilo se o vješto smišljenom manevru. ZET izlazi iz Holdinga, zato da bi ga se moglo dalje zaduživati, vidite da je sad postao servis za zaduživanje za žičaru, a vrijedne nekretnine su Milan Bandić i njegovi operativci iz Holdinga, predvođeni šeficom Anom Stojić Deban, odlučili zadržati unutar Holdinga – a sada ih rasprodaju!”, kazao je Jamnić za net.hr.

Zato je Novi sindikat odlučio spriječiti prodaju zabilježbom na Općinskom sudu u Rijeci. Jamnić tvrdi da je ” višestruko izigrana procedura, ali i radnici, koji su doslovno stvorili i održavali te nekretnine”.

Sindikat je još 2018. upozorio da je nedopustivo izdvajanje iz Holdinga bez vrijedne imovine ZET-a, podsjećajući da su sindikati još 2002. potpisali s Upravom ZET-a ugovor prema kojem se radničko odmaralište Vila Milda s nadograđenom depadansom ne može prodavati bez suglasnosti sindikata.

“Sada je Holding te nekretnine bez ikakvog informiranja i konzultiranja ikakvih predstavnika radnika odlučio staviti ‘na bubanj’. “Kako je moguće da Uprava ZET-a sada šutke gleda da se imovina ZET-a prodaje, a da ZET neće imati nikakve koristi od toga? Jedino ako su suglasni s mutnim ‘dealovima’ koji stoje iza ove rasprodaje”, komentira Jamnić.

Sindikalci smatraju da Holding ni ostalih pet objekata ne smije prodavati bez savjetovanja s radničkim vijećem na razini Holdinga.

Komentiraj