Sinčić u Saboru prozvao Vladu zbog LNG-a

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik Živog zida Iva Vilibor Sinčić u srijedu je u Saboru prozvao Vladu zbog LNG-a. Naime, Sinčić kaže da Vlada nasilno namjerava instalirati plutajući LNG terminal u Omišlju. Sinčić je premijera Andreja Plenkovića prozvao i da ‘obmanjuje i laže narod’, a ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da ‘pokuašava ušutkati demokratski glas građana Omišlja’.

“Pokazalo se da smo bili u pravu jer se u zadnjem krugu natječaja samo jedna firma javila te je zakupljeno svega četiri posto kapaciteta za ukapljeni plin. Nema ekonomske računice u plutajućem terminalu”, rekao je Sinčić u Saboru.

Dodao je kako su saborski zastupnici dobili pismo načelnice Omišlja Mirele Ahmetović koja se referira na premijerov odgovor na zastupničko pitanje o toj temi u kojem Plenković tvrdi kako “Vlada vodi dijalog i sa čelnicima Omišlja”. “Još je 12. listopada 2017. načelnica uputila dopis naslovljen na premijera Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić zatraživši razgovore o LNG terminalu, no do danas nije dobila odgovor niti je bila na jednom razgovoru sa predstavnicima Vlade”, istaknuo je Sinčić.

O terminalu je, navodi, razgovarala s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem u listopadu kada ju je, kako dodaje, molio da se suzdržava od negativnih istupa o toj temi u medijima. Drugi je puta, prepričava Sinčić pismo, s Ćorićem razgovarala u studenom i to o visini novčane naknade koja se može ponuditi ako se suzdrži istupa u medijima s negativnim stavom o tom projektu.

Komentiraj