Predsjednik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić i Glavni odbor stranke održali su press konferenciju u 13 sati u dvorani Ivana Kukuljevića u Hrvatskome saboru.

Tema konferencije su bila zadnja događanja oko “lažne skupštine Živoga zida.

Sinčić je ponovno odbacio navoda “frakcije” Živog zida o tome kako je smijenjen te najavio kazneni progon krivaca za lažno predstavljanje.

Tijek press konferencije:

13.14 “Mi sada idemo u kafić održati skupštinu HDZ-a, gdje ćemo im izabrati novog predsjednika, pa vas molim da i to novinarski popratite”, našalio se za kraj Sinčić.

13.09 “Mi se nećemo više baviti ovim podmetanjima, bavit ćemo se pozitivnom kampanjom. Imamo oko 140 podružnica diljem zemlje, imamo dobro razvijenu mrežu aktivista i ljudi koji rade na terenu. Bez problema možemo odraditi logistiku izbora”, dodao je Sinčić.

13.07 “Ovo je prljava predizborna kampanja. Smetamo im jer smo stranka koja se istinski bori za čovjeka. Samo je pitanje vremena kada će Živi zid uspjeti”.

13.04 “Krivotvoren je pečat na toj skupštini. Na toj skupštini su bili članovi drugih stranaka, tako i Koljaja, jedan od potpredsjednika Gospodarske stranke. Novinari su pozvani i u 5 središnjih informativnih emisija objavljivali informacije bez provjere. Danas je Ministarstvo urpave jasno i glasno reklo da je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić”.

13.03 “Ovo je akcija vođena sa strane, nema veze sa Živim zidom. Ovo je napad sa strane na Živi zid. Zašto su se toliko uplašili, to morate pitati njih. Saznali smo da se Brkić par dana prije skupštine našao na ručku. Sumnjamo da je stvar i prije organizirana. Ovo je nezapamćeni pokušaj utjecaja na izborni proces, pokušava se zbuniti birače”.

13.01 “Sazvali smo konferenciju kako bismo se osvrnuli na aktualne događaje. Zadnjih dana se dešava da je skupina nasilnika se našla, nisu članovi naši, ilegalnu skupštinu su održali, to nema veze s mozgom.

Žao mi je da je to popraćeno bez da je itko kontaktirao mene, Živi zid, ili pravu skupštinu. Očito je izborna kampanja počela, netko je htio napasti našu stranku. Mi smo dosljedni. Ovo je 5 napad na nas ove godine, da se radi o rasipanju”.

Podsjetimo, na izvanrednoj izbornoj skupštini Živog zida izabran je novi predsjednik stranke umjesto Ivana Vilibora Sinčića. Živi zid je skupštinu proglasio nelegitimnom te objavio demantij te informacije.

Komentiraj