Sin Zorana Milanovića je prvak u hrvanju: “Borio se i sa slomljenom rukom”

Zagreb je proteklog vikenda bio domaćin jakog međunarodnog kadetskog turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom. Na turniru je sudjelovalo sto hrvača i 41 hrvačica iz 13 zemalja, a naši su reprezentativci osvojili deset medalja.

Zlatom su se okitili Renato Osmanović (51 kg) i Marko Milanović (92 kg), srebrni su bili Filip Mikulić (48 kg), Sandra Besek (56 kg), Gia Kastelan (65 kg), Mila Anđelić (73 kg) i Mihael Salajec (80 kg), dok se broncom pohvaliti mogu Matej Rebić (60 kg), Marta Besek (65 kg) i Nina Gerić (73 kg).

Među osvajačima medalja je i sin Zorana Milanovića, Marko Milanović (16). Milanoić je izborio četiri uvjerljive pobjede te se izborniku Alenu Runcu nametnuo kao favorit u svojoj težinskoj skupini za nastup na kadetskom EP-u koje će u Bugarskoj održati sredinom lipnja, javlja Večernji list.

”Dok je bio klinac, ja sam radio s Markom, a sada je njegov trener Mario Mihalj, a povremeno s njim radi i brat Božo, koji mi bez lakiranja govori da je mali stvarno potencijal. U svemu tome sviđa mi se stav njegova oca koji drži da je hrvanje “pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa” i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane”, rekao je Nikola Starčević. Jednu je borbu, dodaje, odradio sa slomljenom rukom.

“Nakon što je slomio ruku dolazio je na treninge s gipsom. Kad su mu puknule tenisice, nije dao mami da mu kupi nove jer je on vidio da Rusi, koji su svjetska hrvačka velesila, treniraju u strganim tenisicama. On očito osjeća da su teške stvari ujedno prave. A pred njim je još jako puno teškog rada”, ispričao je Božo Starčević.

Komentiraj