Sin radnika Čistoće: “Tužit ćemo Grad Zagreb. Otac je trebao ići u mirovinu, sad je invalid”

Autor:

04.12.2023., Zagreb - Gradonacelnik Zagreba Tomislav Tomasevic na konferenciji za medije u Gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radica na temu odrona na Jakusevcu. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

U urušavanju otpada s brda odlagališta Jakuševec ozlijeđena su tri radnika. Jednome od njih amputirana je ruka. Ozlijeđeni radnik nije više na intenzivnom odjelu, ali u šoku je još uvijek, kao i njegova obitelj.

“Jučer je bio stabilno i dobro. Danas ne znam, nisam još bio kod njega. Vidi se da je dosta u šoku, pod tabletama je, ne razgovara baš normalno i pokazao mi je da nema ruku”, rekao je Mario Topolovec, radnikov sin za Dnevnik.hr.

“Svjestan je onoga što se dogodilo. On je rekao da je čuo ‘bum’ i da se dogodio taj odron i skočio je preko ograde, a što mu je ruku odrezalo, to ne zna”, izjavio je njegvoj sin.

“Čuo je kako je eksplodiralo. Hitna je došla po njega i dalje se ničega ne sjeća. Dalje se probudio u bolnici nakon operacije.”

“Otac je pod tabletama. U šoku sam”

Na pitanje kako je njegov otac podnio situaciju, odgovara: “

Zasad je dobro, pod tabletama je i kako će biti dalje, ne znam. U šoku sam.”

Kaže da je Grad Zagreb ponudio pomoć.

“Gradonačelnik Tomislav Tomašević me zvao, bio je jučer kod njega. Ponudili su svu moguću pomoć”, rekao je radnikov sin.

“Gradonačelnik je baš mene zvao da procijenim može li k njemu, on je jučer navečer bio kod njega”, kaže Topolovec.

Sin ozlijeđenog radnika kaže da će tužiti Grad Zagreb.

“Naravno, tužit ćemo, sami ćemo angažirati odvjetnika. Jer, 17 godina je radio, za dvije godine trebao je ići u mirovinu, a sada je invalid, nemam što drugo reći. Teško mi je zbog situacije, ali moj se otac jako hrabro drži”, izjavio je Topolovec.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.