Šimundža Nikolić o slučaju Zambija: Nadamo se da će Hrvati što prije doći sa svojom djecom u Hrvatsku

Autor:

01.06.2023., Zagreb - Sabor 16. sjednicu nastavlja raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s drzavama clanicama Europske unije. Vedrana Simundza Nikolic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

 Osmero Hrvata u Zambiji oslobođeno je optužbe za trgovinu ljudima i možda će već danas sa svojom posvojenom djecom doći u Hrvatsku, izjavila je danas u Saboru državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Vedrana Šimundža Nikolić. 

„Čuli smo sretnu vijest da su naši državljani oslobođeni pred stranim sudom, tu vijest smo svi očekivali dugo, nadam se da je to konačna presuda i da će oni što prije, možda čak i danas doći sa svojom djecom u Hrvatsku”, kazala je Šimundža Nikolić koja u Saboru predstavlja prijedlog zakona o međunarodnom privatnom pravu prema kojemu će se ubuduće hrvatskim sudovima dostavljati strane sudske odluke o posvojenju djece.

Hina još nije dobila službenu potvrdu Ministarstva vanjskih poslova da su Hrvati oslobođeni.

Osmero Hrvata uhićeno je prije sedam mjeseci u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Slučaj Zambija: Hrvati oslobođeni, nalog za puštanje na slobodu ide odmah, pristižu reakcije

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.