Serj Tankian: System Of A Down nije samo ‘društveno-politički’ bend

Serj Tankian, frontman grupe SOAD objasnio je svoje razloge zašto System Of A Down ne bi trebao biti klasificiran samo kao ‘društveno-politički’ bend, te izjavio: ‘Imamo smiješnih trenutaka, a tematski i tekstualno obrađujemo spektar svih vrsta tema’. Frontman grupe SOAD govorio je u novom intervjuu uoči izlaska svog novog solo EP-a ‘Elasticity’ koji izlazi na tržište 19. ožujka. U razgovoru za magazin Kerrang! Tankian je izrazio svoje protivljenje etiketiranju SOAD-a kao čisto političkog benda u godinama od objavljivanja njihovog istoimenog debitantskog albuma iz 1998. godine.

‘Za razliku od Rage Against The Machine – fenomenalnog benda čiji sam fan i s kojima prijateljujem – naša glazba nije samo društveno-politička; imamo smiješnih trenutaka, a tematski i tekstualno obrađujemo sve vrste tema, što mislim da System čini jedinstvenim ‘, obrazložio je Tankian, te dodao: ‘To je nešto što se obično zanemaruje u pogledu valjanosti benda, a to ljuti ostale momke iz benda, jer morate imati tu ravnotežu. Ako postanete potpuno politički, ne samo da to isključuje puno obožavatelja – što je i razumljivo – već to nije nužno i cilj svih ostalih. To je savršena ravnoteža.’

Tankian je nastavio obrazlagati politiku benda rekavši da se ne ‘budi i ne razmišlja o politici cijeli dan’. ‘Ako osjećate posljedice lošeg vođenja države to nije odmah izravna kritika Borisa Johnsona! – možda biste bili političniji nego što biste bili inače’. Ali o tome ne razmišljaš cijeli dan. Imate ručak, viđate se s prijateljima i imate ljubavnicu … Ako ste umjetnik, sve te emocije morate predstaviti kroz svoju glazbu.’ Prošlog mjeseca System Of A Dawn su plasirali video za njihov najnoviji singl ‘Genocidal Humanoidz’. Spot je premijerno prikazan tijekom dobrotvornog prijenosa uživo za ozlijeđene vojnike u zemlji odakle potječu korijeni članova benda, Armeniji.

Komentiraj