Senj prihvatio rekordan proračun, osam milijuna veći od aktualnog

Autor:

Pixabay

Gradsko vijeće Senja u srijedu je izglasalo proračun za 2024. od 22 milijuna eura, rekordan, osam milijuna veći od ovogodišnjega, te je gradonačelnik Jurica Tomljenović najavio da će se nastaviti svi početi projekti, ali da kreće i realizacija novih projekta i poslova.

„Riječ je o proračunu koji je i razvojan i socijalan, koji će omogućiti realizaciju gradnje Centra za starije osobe, kao kapitalnog projekta“, rekao je Tomljenović večeras Hini, neposredno nakon sjednice Gradskog vijeća.

Za Centar ukupne vrijednosti 10,8 milijuna eura sa sto kreveta, Vlada RH je odobrila bespovratnih više od šest milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO),  a Grad Senj više od četiri milijuna, rekao je Tomljenović i pri tom naglasio da će u Centru, koji će imati smještaj za 100 korisnika, djelovati i Javna ustanova za pružanje institucionalnih i izvaninstitucionalnih usluga starijim osobama.

Jedan od zanimljivijih projekata je i 600.000 eura vrijedno uređenje Parka senjskih književnika s obnovom postolja i bisti hrvatskim književnicima i pjesnicima koji su rođeni i živjeli u tom gradu: Silvija Strahimira Kranjčevića, Milutina Cihlara Nehajeva, Vjenceslava Novaka, Milana Ogrizovića i Pavla Rittera Vitezovića.

Izglasano je i pripojenje trgovačkog društva Vodovod i odvodnja novoj tvrtki Južni ogranak, što znači da će sukladno novom Zakonu o vodnim uslugama Senju institucionalni okvir za pružanje vodnih usluga biti 28. od ukupno 41. uslužnog područja.

Usluge, cijene vodnih usluga, pravni položaj i održivo poslovanje isporučitelja vodnih usluga bit će jedinstveno za gradove Senj, Rab, Pag i Novalju, te općine Karlobag, Lopar, Kolan i Povljana.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.