Šef ukrajinske obavještajne službe: Evo od čega je umro Aleksej Navaljni

Autor:

epa11163295 People pay their respects as they mourn the late Russian opposition leader Alexei Navalny following his death, outside the Russian Embassy in Bucharest, Romania, 18 February 2024. Russian opposition leader and outspoken Kremlin critic Alexei Navalny has died aged 47 in a penal colony, the Federal Penitentiary Service of the Yamalo-Nenets Autonomous District announced on 16 February 2024. A prison service statement said that Navalny 'felt unwell' after a walk on 16 February, and it was investigating the causes of his death. In late 2023, Navalny was transferred to an Arctic penal colony considered one of the harshest prisons.  EPA/ROBERT GHEMENT

EPA/ROBERT GHEMENT

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni umro je prirodnom smrću od krvnog ugruška, izjavio je u nedjelju šef ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) Kirilo Budanov, a prenosi novinska agencija UNIAN.

“Možda ću vas razočarati, ali ono što znamo je da je stvarno umro od krvnog ugruška. I to je više-manje potvrđeno. To je ono što znamo”, rekao je Budanov novinarima odgovarajući na pitanje zna li obavještajna služba “na koji način je ubijen”.

Rekao je da ove informacije nisu preuzete s interneta. Po njegovim riječima, riječ je o prirodnoj smrti.

Obitelj i suradnici Navaljnog krive Kremlj za njegovu smrt, što Moskva odbacuje. Zapadni političari također su odmah izjavili da je Navaljnog ubio režim ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tijelo Alekseja Navaljnog vraćeno njegovoj majci

Tijelo Navaljnog predato je majci u subotu, a datum pokopa bit će naknadno određen. Navaljni (47) je umro u sibirskom zatvoru 16. veljače. Srušio se tijekom šetnje dvorištem i umro unatoč pokušajima da ga se oživi.

Služio je kaznu zatvora od 30 godina, među ostalim zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i financiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja. 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.