SDP: “Očekujemo da se preispita način osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka”

Socijaldemokratska partija (SDP) u ponedjeljak je priopćenjem reagirala na pucnjavu na Markovom trgu u kojoj je ranjen policajac koji je čuvao zgradu Vlade. Prevezen je u Vinogradsku bolnicu s četiri prostrijelne rane. Napadač je, kako je objavio MUP na Twitteru, 22-godišnjak koji otprije nije poznat policiji, a počinio je samoubojstvo na Jabukovcu.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

“SDP izražava zabrinutost nakon jutrošnjeg pokušaja ubojstva policajca koji je radio na osiguranju zgrade Vlade Republike Hrvatske. Prije svega želimo brz oporavak teško ozlijeđenom policijskom službeniku.

Istovremeno, očekujemo da se preispita način osiguranja štićenih objekata na Trgu svetog Marka, i policajaca koji rade na osiguranju.

Zabrinjavajuće je što je policijski službenik ranjen u neposrednoj blizini kabineta predsjednika Vlade.

Također, prema dostupnim informacijama iz medija, umjesto hitne pomoći, ranjenog policajca je u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tu slučajno zateklo pa SDP izražava i zabrinutost za organizaciju hitne pomoći i njezine povezanosti s osiguranjem na Trgu svetog Marka, gdje su smještene prostorije izvršne i zakonodavne vlasti te Ustavnog suda”, priopćili su iz SDP-a.

Komentiraj