HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘SDP nije formirao vladu u sjeni’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić demantirao je u srijedu medijske napise da je u Ogulinu formirao vladu u sjedni. Bernardić kaže da je istina da je predstavljen akcijski plan rada kroz razne grupe na čelu kojih su istaknuti SDP-ovci, ali i dodaje kako se ne radi ni o kakvoj vladi u sjeni.

“SDP je tijekom dvodnevnog radnog sastanka proširenog Predsjedništva i Kluba zastupnika u Ogulinu donio zaključke za unapređenje rada stranke te je predstavljen akcijski plan rada kroz radne grupe i koordinacije. Na čelu radnih grupa su članovi Predsjedništva SDP-a,a radne grupe se dijele u tematske koordinacije u koje su uključuju i saborski zastupnici i članovi Savjeta, ali ne radi se ni o kakvom strukturiranju ‘vlade u sjeni’, kako su interpretirali pojedini mediji”, navodi se u SDP-ovom priopćenju.

Bernardić je poručio da je ključna vrijednost ‘druženja u Ogulinu bila demokratska i otvorena diskusija o problemima unutar stranke i njihovom rješavanju’. “Usuglasili smo stavove i donijeli plan oko daljnjeg rada Predsjedništva stranke i Kluba zastupnika. Bili smo vođeni ciljem da zajednički gradimo još jaču stranku, SDP koji je spreman preuzeti vlast i odgovornost za Hrvatsku i sve njezine građane. S praksom otvorenog i konstruktivnog dijaloga nastavljamo dalje. Odgovorno ističem da u Ogulinu nismo formirali nikakvu vladu u sjeni. Upravo suprotno. Akcijski plan je napravljen s idejom i ciljem da se na jednaki način uključi veliki broj članova stranke koji žele i smatraju da kroz razne teme bitne za Hrvatsku mogu dati svoj doprinos. Svi oni koji žele konstruktivan rad za dobrobit građana su više nego dobrodošli. Akcijski plan je kvalitetan i uvjeren sam da će polučiti rezultate, prije svega kroz konkretne mjere i prijedloge zakona a ne kroz kadroviranje za potrebe nove, buduće SDP vlade”, kazao je Bernardić.

Komentiraj