Scorsese i Coppola kritiziraju Marvel. Mogu reći što žele, kaže Jon Favreau

Nastavlja se verbalni rat oko toga jesu li filmovi kompanije Marvel umjetnički vrijedni ili bezvrijedni. Nakon što je redatelj Martin Scorsese izjavio kako ta djela nisu filmska umjetnost s njim su se složili legendarni redatelji Ken Loach i Francis Ford Coppola  dok su mu se redatelji Taika Waititi i James Gunn suprotstavili. Sada se oglasio Jon Favreau koji je režirao prva dva filma franšize „Iron Man“ dok u filmovima „Osvetnici: Završnica“, „Spider Man: Povratak kući“ i „Iron Man 3“ glumi Happy Hogana. Svi ti filmovi nastali su u produkciji Marvela, ali Favreau tvrdi da Scorsese i Coppola imaju pravo na svoje mišljenje.

„Scorsese i Coppola su moji heroji koji su zaslužili da iskažu svoje mišljenje, bez obzira kakvo je ono“, rekao je Favreau za CNBC i nastavio „Ja ne bih radio ovo što radim da oni nisu utrli put. Oni služe kao izvor inspiracije, počevši od filma ‘Swingers’. I zato mogu reći sve što žele“. Film „Swingers“ iz 1996. godine bio je prvi film za koji je Favreau napisao scenarij.

Nakon što je Scorsese reklao da filmovi Marvela nisu umjetnička forma, Coppola se nadovezao rekavši kako je njegov kolega bio preblag i ustvrdio kako su Marvelovi filmovi „vrijedni prezira“. Što se tiče glumaca, Jennifer Aniston je podržala Scorsesea dok je Robert Downey jr. rekao kako poštuje Scorseseovo mišljenje.

Komentiraj