EPA/CHRISTIAN BRUNA

SCHIFFRIN “Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva”

Vodeća svjetska skijašica, Amerikanka Mikaela Shiffrin ove godine neće po treći puta ‘osvojiti’ Sljeme. Današnju slalomsku utrku na ‘Snježnoj kraljici’ završila je već nakon triodesetak sekundi.

Amerikanka je za HRT izjavila kako je isključivo sama kriva za ispadanje već u prvoj vožnji. “Nagazila sam vrata, to je bio problem. Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva”, rekla je Shiffrin, koja je ove sezone slavila u sva četiri odvožena slaloma.

“Staza je bila vrlo brza. Obično mi takvi uvjeti izrazito odgovaraju, ali napravila sam jedan mali pogrešan pokret, skija mi je otišla s krive strane vrata i to je moja pogreška, bez obzira na eventualne rupe ili čudno svjetlo”, dodala je.

Naglasila je kako joj je ovo najdraža staua, bez obzira na to što je danas ispala. “Ovo je sjajno mjesto za skijanje i za nadmetanje. I dan je još uvijek lijep, ne za mene osobno, ali još uvijek uživam u tome što sam ovdje”, zaključila je.

Osim Shiffrin, do cilja prve vožnje 11. izdanja Trofeja Snježne kraljice na zahtjevnoj stazi nisu stigle ni još dvije od prve četiri slalomašice u ovoj sezoni, Norvežanka Nina Loeseth i Švicarka Wendy Holdener. To je iskoristila iskusna Slovakinja Veronika Velez Zuzulova koja je sa startnim broj 1 ostvarila najbolje vrijeme prve vožnje (1:00.49) te ostvarila 39 stotinki sekunde prednosti pred Austrijankom Bernardette Schild, a 41 stotinku bila brža od Čehinje Šarke Strachove.

Komentiraj