SASTANAK PREMIJERA I DOBAVLJAČA “Dogovorena je isporuka robe”

Igor Soban/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak se sastao s ključnim dobavljačima Agrokora, a nakon sastanka održana je konferencija za novinare.

Plenković je kazao kako je bilo jasno da postoji povjerenje dobavljača prema zakonski strukturiranom procesu izlaska iz krize. “Gospodin Ramljak danas će doći u Agrokor, obaviti primopredaju i krenuti s upoznavanjem o realnoj situaciji u kompaniji”, rekao je premijer koji će u podne održati sastanak i s Koordinacijskim odborom banaka kreditora Agrokora.

Naglasio je da je cilj sastanka s bankama doznaka svježeg novca koji će omogućiti isplatu prema dobavljačima. ” Oni su se dogovorili da novac prvo ide onim dobavljačima koji su u blokadi kako bi od najmanjeg OPG-a omogućili isplatu plaća i normalno funkcioniranje”, kazao je.

“Cijeli ovaj proces djelovat će blagotovorno, mislim da smo na dobrom putu i jasno sam prepoznato to i kod iskusnih hrvatskih menadžera”, poručio je Plenković.

“Želim povjereniku da se uhvati posla kako bi se naši problemi što prije riješili”, rekla je Marica Vidaković iz Kraša, te potvrdila da se svjež novac najprije doznači onim dobavljačima koji su u blokadi. Naglasila je kako polažu veliku vjeru i nadu da će sustav profunkcionirati.

Vidaković je kazala da je dogovorena isporuka robe. “Nastojat ćemo napuniti dićane i pozvati naše zaposlenike da što više kupuju u Konzumu”, rekla je.

Komentiraj