SAMOUBILAČKI NAPAD: U Adenu 43 vojnika ubijeno, 60 ranjeno

FaH

Broj ubijenih vojnika u samoubilačkom napadu u nedjelju ujutro u Adenu, drugome najvećem gradu  Jemena narastao je na 43, a ranjeno je 60 osoba, novi su podaci koje su objavile lokalne i medicinske vlasti.

Samoubojica je aktivirao svoj eksploziv kad su se vojnici okupili da podignu mjesečnu plaću u bazi na sjeveroistoku Adena, istaknuo je vojni dužnosnik.

Samoubojica se ugurao u gomilu vojnika u bazi al-Solban, smještenoj u četvrti al-Ariš, prije nego što je izveo napad, istaknuto je.

Aden je privremeni grad međunarodno priznate vlade Jemena koja je u egzilu u susjednoj Saudijskoj Arabiji. Vlada se bori uspostaviti kontrolu u gradu dok militanti napadaju njezinu vojsku.

Nedjeljni napad počinjen je osam dana nakon sličnoga 10. prosinca za koji je odgovornost preuzela Islamska država,  a u kojem je poginulo 48 vojnika okupljenih zbog podizanja plaće.

U četvrtak se Al Kaida u Jemenu ogradila od napada 10. prosinca pripisujući ga “devijantnoj” skupini IS-a koja želi “unijeti razdor” između plemena i Al Kaide.

Al Kaida i IS iskoristili su kaos nastao ratom u Jemenu kako bi proširile svoja djelovanja, posebice protiv vladinih snaga.

Komentiraj