Samardžić: “Četvero ozlijeđenih podvrgnuti operaciji, dvije osobe se nalaze u intenzivnoj, svi su stabilno”

Tešku prometnu nesreću koja se jutros dogodila na autocesti A3 u kojoj je sudjelovao autobus, koja je  odnijela deset ljudskih života, komentirao je Josip  Samardžić, ravnatelj OB Dr. Josip Benčević Slavonski Brod i osvrnuo se na ozlijeđene putnike kojima je pružena liječnička pomoć. Njih  42 je ozlijeđeno i hospitalizirano u  bolnici u Slavonskom Brodu, dvoje je hospitalizirano u Novoj Gradiški. Jedan pacijent  s ozljedama kralježnice je premješten u Zagreb. Njih 15 je teže ozlijeđeno.

“Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njih 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero bilo je podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja”, rekao je Samardžić za RTL Danas.

Hitne službe brzo odreagirale 

“Zahvalni smo svim hitnim službama koje brzo odreagirale, aj a sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema kao i djelatnicima odjela anestezije i kirurgije koji su iznijeli najveći dio ovog posla”, naglasio je.

“U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtijevaju akutnu kiruršku terapiju.  Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb, Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći odmah proslijedili u Novu Gradišku, a  nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar”, otkrio je.

 

 

Komentiraj