Sadržaj poruka Nine Mamić otkriva namjeru ubojstva

Autor:

PIXSELL

Nina Mamić, kći Zorana i Vanje Mamić, mjesecima je slala desetke prijetećih poruka svom bivšem dečku Matiji Sočanu i njegovoj majci Mirjani, zbog čega se nalazi u pritvoru. Nacional je dobio uvid u neke od tih poruka

Čini se da nema kraja problemima obitelji Mamić sa zakonom. Nakon što su prije dva mjeseca Zoran i Zdravko Mamić optuženi zbog “počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti” te čekaju početak suđenja, sada je policija privela 23-godišnju Ninu Mamić, kćer Zorana i Vanje Mamić. Nina Mamić je u petak poslijepodne završila u pritvoru pod sumnjom da je slala prijeteće poruke svom bivšem dečku Matiji Sočanu i njegovoj majci Mirjani Sočan. Policija ju je nakon danog iskaza proslijedila istražnom sucu koji joj je zbog kaznenog djela prijetnje odredio mjesec dana pritvora i mjeru zabrane približavanja oštećenoj na rok od osam mjeseci. Jamčevina koju je sudac odredio iznosi milijun kuna. Kako Nacional saznaje, Nina Mamić mjesecima je slala desetke prijetećih poruka Matiji i Mirjani Sočan te smo dobili uvid u neke od njih.

“HEJ HEJ, SJETILA SAM SE odlične ideje koja će upaliti miljun posto, pošto sam si ostala dobra s otmičarima a oni imaju pištolj, svratit ću do Matije s tim jednog lijepog dana i ako ništa tada ćemo sve riješiti. Vjeruj mi nakon svega što sam prošla u životu mogu i koju godinu odraditi, to sam napisala i policajcu danas tak ako ne bude u samoobrani bit će ubojstvo. Stvarno jesam luda ali moraš bit lud da bi uspio u životu. I to ti je moj najtopliji savjet za budućnost. Nebu mene niko jebal hahaha pogotovo ne Mate. Bude se pridružil tatici gore.” Tako glasi jedna od SMS poruka koju je Mirjani Sočan poslala Nina Mamić, a koju je Nacional dobio na uvid. Bilo je toga još, poput one “Ekipa gotovi ste i ak se pitate zakaj vam tak otvoreno prijetim jer mogu a vi ne možete”, pri čemu se, bez obzira na gramatičke pogreške, mogu iščitati otvorene prijetnje. I to prijetnje smrću.

KADA SE PROČITAJU TE PORUKE, a bilo ih je još, jasno je zašto je Nini Mamić određen pritvor od mjesec dana. I dok se većina hrvatskih medija iščuđava zašto je Nina Mamić tako strogo kažnjena te se između redaka poručuje da se radi o napadu na cjelokupnu obitelj Mamić, izvori upućeni u ta zbivanja potvrdili su za Nacional da je istina sasvim suprotna te da je policija bila prilično uviđavna prema Nini Mamić u cijelom slučaju. Naime, obitelj Sočan mjesecima je bila izložena SMS maltretiranju i prijetnjama, da bi Mirjana Sočan 21. travnja, dakle prije dva mjeseca, prvi put policiji prijavila prijetnje. Prema saznanjima Nacionala, policija je barem jednom, a navodno ne samo jednom, pozvala Ninu Mamić na obavijesni razgovor. Iako je bila upozorena na težinu svojih djela, iako je obećala da to više neće raditi, slanje prijetećih SMS poruka se nastavilo, o čemu je policiju obavijestila obitelj Sočan. Iako se čini da policija isprva nije ozbiljno doživljavala prijetnje Nine Mamić, dva mjeseca kasnije više nisu imali izbora te su ih proslijedili istražnom sucu koji je odredio kaznu. Te informacije sasvim su suprotne onima koje su tijekom vikenda objavljivane u hrvatskim medijima, prema kojima je Nina Mamić rekla policiji da je SMS poruke napisala u afektu te se zbog toga pokajala.

  • ‘POŠTO SAM SI OSTALA DOBRA s otmičarima a oni imaju pištolj, svratit ću do Matije s tim i tada ćemo sve riješiti. Ako ne bude u samoobrani bit će ubojstvo’, piše u jednom SMS-u

Mirjana Sočan nije željela za Nacional komentirati cjelokupnu situaciju. Ništa čudno, radi se o uglednoj osobi iz bankarskih krugova. Kako je rekla u jednom intervjuu: “Područjem ljudskih potencijala aktivno se bavim već 23 godine, a gotovo od samih početaka to činim kao voditelj, šef odjela ili direktor Službe za ljudske potencijale.” Od 2008. radi u Volksbanci koju je kupila Sberbanka, gdje je Mirjana Sočan na poziciji direktorice Službe za upravljanje ljudskim potencijalima.

Nina Mamić starije je dijete Zorana i Vanje Mamić, a njihovo drugo dijete, sin Bruno, mlađi je tri godine. Zoran Mamić, nekadašnji nogometaš, a sada trener Dinama, razveo se od svoje supruge 2010. godine. Nakon završene srednje škole Nina Mamić upisala je fakultet grafičkog dizajna u Milanu i to na prestižnom fakultetu NABA. Veza s tri godine starijim Matijom Sočanom trajala je pet godina, a okončana je potkraj prošle godine. Očigledno je da se Nina Mamić nije mogla nositi s prekidom veze pa je počela slati prijeteće poruke. Zanimljivo, potkraj prošle godine Vanja Mamić izjavila je da se “samo nada da Nina uči na njezinim greškama koje je radila kroz život”. Vanja Mamić je neprestano isticala da je vrlo bliska sa kćeri, da je često posjećuje u Milanu, a jednako tako Nina dolazi u Zagreb. U javnosti su se počele pojavljivati zajedno posljednjih triju godina, naročito dok su sudjelovale u kampanji za Krie Design, novu kolekciju traperica modnog brenda Kristine Burje.

I dok su se majka i kći Mamić još više zbližavale, Zoran Mamić je bliskost s Anom Šikić okrunio brakom 2014. Iako se službeno tvrdilo da su njih dvoje u vezi od 2012., u medijima se spekuliralo da je Ana Šikić bila glavni razlog razvoda Mamićevih. S druge strane, Vanja Mamić je, kao ljubiteljica konja, još dok je bila u braku često provodila vrijeme na zagrebačkom hipodromu te se pisalo da se zbližila s trenerom Renatom Levanićem.

Ljubavni i bračni statusi Zorana i Vanje Mamić sada su im manje bitni, veći im je problem kako izvući kćer iz pritvora. Prema onome što je Nacional saznao, Mamići pokušavaju uvjeriti Mirjanu Sočan da povuče optužbe protiv njihove kćeri. Istovremeno, kroz žalbu odvjetnice Aleksandre Horvat nastojat će spasiti Ninu od jednomjesečnog pritvora. Za Zorana Mamića to je tek uvod u suđenje koje će nakon ljeta započeti u Osijeku. USKOK ga tereti, s bratom Zdravkom Mamićem, Davorom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom, da je nezakonitim radnjama oštetio Dinamo za 115 milijuna kuna, a proračun Hrvatske za 12 milijuna kuna zbog neplaćenih poreza i prireza.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)