Željko Kopić novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub na svojim Internet stranicama u ponedjeljak ujutro. 40-godišnjem Kopiču pomoćnici će biti Zlatko Bašić i Toni Golem, trener vratara ostaje Tihomir Bulat, a za kondicijski dio bit će zadužen Jakov Previšić.

Novi Hajdukov trener rođen je 10. rujna 1977. godine, posljednji klub bio mu je Slaven Belupo, na čijoj je klupi proveo gotovo dvije i pol sezone.

Prvi trening s momčadi Hajduka Kopić će odraditi danas u poslijepodnevnim satima, a premijerni nastup na klupi ‘Bijelih’ imat će ove nedjelje u Puli protiv Istre.

“Osjećam veliko poštovanje i odgovornost. Siguran sam da ću dati sve od sebe kako bih prenio svoje ideje na ekipu i kako bi od Hajduka napravio momčad kakvu žele svih koji vole i poštuju Hajduk”, rekao je Kopić na predstavljanju na Poljudu.

Sportski direktor Hajduka Mario Branco naveo je da je s Kopićem potpisan ugovor do kraja sezone, s mogućnošću produljenja na dodatnu godinu dana. “Poveznica između mene i Hajduka postoji duži niz godina, ali neke stvari se nisu poklopile da ovo ostvarimo i ranije. Nikada se nisam bavio obećanjima. Vjerujem u svoj rad i suradnike, te jedino što znam da ću sve što imam u sebi dati da iz Hajduka izvučem najbolje”, dodao je Kopić.

Kopić je naglasio kako je ova momčad Hajduka puno bliža njegovoj nogometnoj filozofiji od dosadašnjim momčadi s kojima je radio. “Želim vidjeti napadačkog Hajduka, agresivnog Hajduka, ali i Hajduka koji može povezati noge i srce u jedno. Tražit ću taktičku disciplinu kojom bi momčad bila bolja i kvalitetnija”, najavio je.

Hajduk je bio u potrazi za trenerom, nakon što je smijenjen Španjolac Joan Carrillo, nakon loše igre i rezultata ove sezone, a sve je kulminiralo porazom od Rudeša na Poljudu. Hajduk je imao vodstvo od 2:0, a na kraju je izgubio sa 3:2.

Komentiraj