SABOR ‘Hrvatska je jučer ponižena’

FaH/ Damir SENČAR

Hrvatski sabor svoje je zasjedanje nastavio danas, dan ranije nego uobičajeno.

Tradicionalno, sjednica je započela zahtjevima za stankama, zbog aktualne političke situacije – posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i jučerašnje izjave američkog veleposlanikaWilliama Roberta Kohorsta o Ini.

Zastupnici bi zasjedanje trebali nastaviti raspravom o zakonskim prijedlozima izmjena zakona o patentu, o žigu, o industrijskom dizajnu te o oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama izvornosti proizvoda i usluga.

Željko Glasnović govorio je o obrazovnom sustavu. Za naše učenike rekao je da danas ništa ne znaju i da žive u “povijesnom mraku”. “Dobijete pogled kao da majmun gleda ručni sat”, rekao je Glasnović. Prozvao je medije za “uređivačku politiku” koja pridonosi tome.

“Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i nema dobre namjere prema Hrvatskoj. To je čovjek koji i danas prijateljuje s vukovarskim krvnikom Veselinom Šljivanačaninom. Njega je u Hrvatsku pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i u tome leži poniženje, ona je stavila interes i pritisak međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje. To da je ona zabranila novinarima da pitaju Vučića o njegovu govoru u Glini, predstavlja poniženje i pljuvanje u lice svake žrtve rata”, kazao ja nakon stanke SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Mostov Miro Bulj podsjetio je da je on jučer ispred Sabora pitao Vučića o Glini i ponovno ga sa saborske govornice pitao kad će u Glinu?

HDZ-ov Miro Kovač upozorio je da su Vučića izabrali za predsjednika Srbije tamošnji građani te da ga kao predsjednika primaju i u drugim zemljama, a važno je riješiti otvorena pitanja poput nestalih.

“Vodi ga kući”, uskočio mu je Bulj.

Komentiraj