HINA/ Daniel KASAP

Sabor odbio pokroviteljstvo nad Danom pobjede nad fašizmom

Hrvatski sabor odbio je pokroviteljstvo nad obilježavanjem Dana pobjede nad fašizmom, 9. svibnja. Dokument odluke objavio je na svom Facebook profilu bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić.

“Ovim putem želimo obavijestiti kako je Predsjedništvo Sabora odbilo prijedlog da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma. Obzirom da se Dan Europe i Dan pobjede protiv fašizma zapravo nigdje ne obilježava u Hrvatskoj, ovom inicijativom sam želio potaknuti da se na Europskom trgu u Zagrebu napravi barem jedna manifestacija, no nažalost Sabor RH je našao shodnim odbiti prijedlog iz birokratskih razloga. Ono što sam siguran je da iza toga stoji stalna revizija povijesti i stalno negiranje najvažnije stvari, a to je da smo mi bili pobjednička zemlja, zemlja koja je pobijedila fašizam”, poručio je Ostojić.

“Možete odbiti, možete negirati, može vam biti neugodno što cijela Europa slavi pobjedu nad fašizmom, ali koliko god vi bili tužni, proslave će biti. I bolje da vas tamo nema”, napisao je na Facebooku.

Možete odbiti, možete negirati , može vam biti neugodno sto cijela Europa slavi pobjedu nad fasizmom, ali koliko god vi bili tužni, proslave će biti. I bolje da vas tamo nema.

Posted by Ranko Ostojić on Sunday, April 15, 2018

Komentiraj