Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj: “Mnogi građani raspituju se o cjepivu”

Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj izvijestilo je da se mnogi građani raspituju o nabavi cjepiva.

U objavi na Facebooku, veleposlanstvo podsjeća kako nema ovlasti baviti se nabavkom cjepiva, ali i dodaje kako je “spremno uložiti sve napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga te za maksimalno brzo rješenje pitanja isporuke cjepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti.”

Prenosimo status ruskog veleplanstva s Facebooka: “Zbog velikog broja dolazećih u Veleposlanstvo pitanja o nabavi cjepiva od strane građana s prebivalištem u Hrvatskoj htjeli bismo priopćiti slijedeće.
Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj, kao diplomatsko predstavništvo te u okviru svoje nadležnosti, ne smije se baviti nabavom/isporukom/distribucijom/prodajom cjepiva. Za uvoz bilo kakvih lijekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tijela i nadležnih institucija Europske unije.
Istodobno, priopćimo kako je veleposlanstvo spremno uložiti sve napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga te za maksimalno brzo rješenje pitanja isporuke cjepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti. Nažalost, do sada nismo dobili nikakvog službenog zahtjeva od hrvatske strane u vezi ss nabavom ruskog cjepiva.
Ujedno skrećemo pozornost na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske od 29. siječnja u kojoj se radi o planiranoj kampanji cijepljenja za predstavnike diplomatskog zbora u Hrvatskoj te svih inozemnih građana koji borave na teritoriju Hrvatske.
Svi detalji moraju biti objavljeni na web stranici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.”

Komentiraj