Svijet
Decoration icon

Rusija

Rusija započela pomorske vježbe s više od 40 ratnih brodova

Autor:

Ilustracija: Pixabay

Ruska pacifička flota započela je velike pomorske vježbe u kojima je sudjeluje više od 40 ratnih brodova i 20 zrakoplova, izvijestila je u petak državna novinska agencija TASS, pozivajući se na Ministarstvo obrane.

Vježbe, koje će trajati do 10. lipnja, uključivat će brodove koji traže ‘podmornice lažnog neprijatelja’ i ‘razrađuju organizaciju protuzračne obrane za taktičke skupine brodova za izvođenje vježbi borbene obuke na površinskim i zračnim ciljevima’, Ministarstvo obrane navodi u priopćenju, prenosi TASS.

Ruski zapovjedni brod Maršal Krilov, fregata Maršal Šapošnjikov i grupa velikih protupodmorničkih brodova i korveta, malih protupodmorničkih brodova, minolovaca, raketnih čamaca i pomoćnih plovila će djelovati u određenim područjima Tihog oceana tijekom vježbe, stoji u priopćenju ministarstva.

Vježbe dolaze kada je ruska invazija na Ukrajinu ušla u 100. dan. Ukrajinska vojska tvrdi da su ruske jedinice ‘pretpjele značajne gubitke u ljudstvu i opremi’ od početka rata krajem veljače.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.