Rotaraction konferencija

Rotaraction konferencija ‘Ostani u Hrvatskoj’

Konferencije za mlade ‘Ostani u Hrvatskoj’ svojim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja koje će se održati 3. travnja u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Cilj je upoznavanje polaznika s mogućnostima zaposlenja na tržištu rada u Hrvatskoj. Kako pratiti i živjeti u skladu sa svakodnevnim promjenama u poslovnom okruženju i koje su to ‘inside-info’ poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih ljudi u Hrvatskoj. To su samo neke od tema koje će obuhvatiti ovo događanje.

Imena nekih od govornika Rotaraction konferencije su dr. Hrvoje Kenfelj, Tihana Hubicki, doc. Mario Žgelja, Ognjen Bagatin i Ivan Paić. Rotaract Klub Zagreb Centar u suradnji sa Studenstkim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u osam minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima (HEP, RIMAC, NESTLE, FINA, SCHNEIDER), a vrijeme koje otkucava pokazat će spremnost studenata na prilagodbu, brzinu i komunikacijske vještine.

U današnjim uvjetima na tržištu rada postoji jako veliki broj visoko obrazovanih ljudi, stoga je posjedovanje diplome odlična osnova, no uz to je potrebno znati kako predstaviti svoja znanja i vještine poslodavcima te kako ih povezati sa zahtjevima konkretnog radnog mjesta za koje se prijavljujete. Dio ovog događanja su i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje vještine, sposobnosti, znanja i iskustvo.

Komentiraj