Ronaldo odbacio tvrdnje o rivalstvu s Messijem, napao urednika France Footballa

Nogometaš PSG-a Lionel Messi u ponedjeljak navečer osvojio je Zlatnu loptu, najveće individualno nogometno priznanje, u izboru France Footballa.

Dodjela nagrada održala se u Parizu, u Theatre du Chatelet, a Messiju je to je sedma Zlatna lopta u karijeri.

Messi dobitnik Zlatne lopte, najprestižnijeg nogometnog priznanja

Napadač Manchester Uniteda i Portugala Cristiano Ronaldo je šesti na listi najboljih na svijetu, a uoči dodjele Portugalac je na Instagramu demantirao tvrdnje da mu je ambicija osvojiti više Zlatnih lopti od Argentinca.

Cristiano Ronaldo napao je glavnog urednika France Footballa Pascala Ferrea koji je objavio da zvijezda Manchester Uniteda želi više Zlatnih lopti od Messija. Kapetan portugalske reprezentacije demantirao je i tvrdnje da na dodjelu nagrada nije došao zbog karantene.

“Pascal Ferre je prošlog tjedna rekao da sam mu povjerio da je moja jedina ambicija završiti karijeru s više Zlatnih lopti od Lionela Messija. Pascal Ferre je lagao, koristio je moje ime da promovira sebe i da promovira publikaciju za koju radi.

Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu tako prestižne nagrade može lagati na ovaj način, u apsolutnom nepoštivanju nekoga tko je oduvijek poštovao France Football i Zlatnu loptu. I danas je opet lagao opravdavajući moj izostanak s gale navodnom karantenom.

Uvijek želim čestitati onima koji pobjeđuju, na sportskom duhu i fair-playju koji su vodili moju karijeru od početka, i to činim jer nikad nisam bio protiv nikoga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam, pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Ne pobjeđujem protiv nikoga.

Najveća ambicija u mojoj karijeri je osvajanje državnih i međunarodnih naslova za klubove koje predstavljam i za reprezentaciju. Najveća ambicija moje karijere je biti dobar primjer svima koji jesu ili žele biti profesionalni nogometaši. Najveća ambicija moje karijere je ostaviti svoje ime zapisano zlatnim slovima u povijesti svjetskog nogometa.

Završit ću riječima da je moj fokus već na sljedećoj utakmici Manchester Uniteda i na svemu što, zajedno s mojim suigračima i našim navijačima, još možemo postići ove sezone”, poručio je Ronaldo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Urednik France Footballa Ferre prošlog je tjedna izjavio da mu je Ronaldo rekao da želi biti okrunjen kao najbolji svjetski nogomet više puta od zvijezde Paris Saint-Germaina Messija.

“Ronaldo ima samo jednu ambiciju, a to je otići u mirovinu s više Ballon d’Or od Messija. To znam jer mi je rekao”, rekao je Ferre.

Ronaldo je pet puta osvojio prestižnu nagradu tijekom svoje karijere. S druge strane, Messi je u ponedjeljak navečer primio svoju sedmu nagradu.

Komentiraj